Пазарът на употребявани автомобили е доминиращ у нас и това ще

...
Пазарът на употребявани автомобили е доминиращ у нас и това ще
Коментари Харесай

Знаете ли защо някои шофьори пробиват дупки във вратите на автомобила?

Пазарът на използвани коли е преобладаващ у нас и това ще е по този начин до момента в който новите коли имат такива непоносими цени. Употребяваните коли обаче се нуждаят от напълно друг метод, за който доста млади водачи даже не са чували. Да избереш първокласен използван автомобил в България не е по никакъв начин лесна задача. 

Българите обаче се приспособяваме към обстановката: вземаме това, което се предлага и по-късно се стартира: поддръжка, поправки..., само че това е разбираемо. Има обаче и други потребни интервенции - такива, които на пръв взор наподобяват доста странни, само че в действителност са рационални. Например пробиването на дупки във вратите.

Изглежда като цялостна нелепост, още повече, че към този момент има задоволително фабрични дупки. Но в случай че се замислите, има логичност в това: във вратите на старите коли влиза доста вода и нечистотия, които  попадат в тях през недобре уплътнените стъкла, написа AutoMedia.bg. Къде обаче се натрупва всичко това? Натрупва се долу в кухината на вратата.

" Фабрично " би трябвало да има дренажи, само че никой в никакъв случай не ги е разпробивал или чистил. През годините на употреба те са задръстени с тиня, боядисани няколко пъти и по-късно и на процедура - изцяло запушени. И какъв е резултатът? Блато, което смърди, стъклото се изпотява, а корпусният детайл ръждясва.

За да избегнат това, някои притежатели на коли пробиват нови дупки, предопределени да дадат път на цялото " благосъстояние ", насъбрано във вратата през годините на вярна работа. Естествено по-добре е, несъмнено, вратата да се демонтира, да се разглоби и да се измие щедро под налягане. Това обаче не е лесна, нито бърза интервенция: който е инсталирал врата на колата най-малко един път и я е настроил, знае защо приказваме.

Така че е доста по-бързо и по-лесно и със опазване на функционалността е, да пробиете нови дупки и по-късно деликатно да боядисате краищата на отворите, първо с препарат срещу разяждане и след това с багра. Такива дупки се пробиват от долната страна на вратата, където в действителност се намират и запушените фабрични дренажи. Външният тип няма да се утежни, няма да повлияе и на аеродинамиката, но вратата, която не е по никакъв начин евтина, въпреки и използвана, ще живее доста по-дълго. А и прозорците в колата ще се потят доста по-рядко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР